onsdag 16 september 2015

Nybyggnadskarta & exteriör

Vad händer nu?
Nästa steg är att förbereda & skicka in de handlingar som behövs för att få till ett bygglov. Vi har preliminärt bygglov, men nu ska alla ritningar in för att få ok på att få sätta igång. En aritningarna ska visa tänkt placering av huset på en sk Nybyggnadskarta. Vi beställde kartan av kommunen & den skulle varit här för snart 2 veckor sen. Exakt nu händer alltså inte mycket...


Lite info om huset... Villa Stoltzes är ett 1 1/2 planshus med förhöjt väggliv. Vår tanke är att det ska fungera nu & i framtiden. Vi har tagit hänsyn till tomten, våra behov & våra resurser. Vi funderade en del på vilka som skulle hjälpa oss att bygga huset & fastnade för Vårgårdahus. Vi har fått kanonbemötande & efter att ha träffat arkitekten Helen är vi nu framme vid ett hus som blir toppen för oss. Tänk er detta hus fast med svart matt panel, mörkgrå fönster & tegeltak (rött).

2 kommentarer:

  1. Det där kommer bli fint! Ska bli spännande att följa ert bygge :)

    Ha det fint!
    /Cornelia

    SvaraRadera
  2. Vi hoppas & tror det, Cornelia. Det är kul att följa ert bygge också! Blivit inspirerad av era Moodboards (som du kanske kommer märka. Är inte lika proffsiga som era men dom hjälper oss framåt i processen.
    Ha det fint du med!

    SvaraRadera